Embrapa Trigo Pesquisa em Andamento Online Nº 3, dez./99

Referências Bibliográficas

BARRADAS, C.I.N.; KOLLER, O.C. Cultura da macieira e pereira. Porto Alegre, Diretório Acadêmico Leopoldo Cortez. 1976, p. 5-76.

BENNET, J.P. Temperature and bud rest period. California Agricuture, Berkeley, 4:11-6, 1950.

BERNARDI, J. Situação e perspectivas do cultivo da pêra e da maçã no RS. In: Reunião Técnica da Fruticiltura, 5, Veranópolis, 1998. Anais... Veranópolis, Fundação Estadual de Pesquisa Agropecuária, Porto Alegre, 1998. p. 19-20.

CALDWELL, J. Mean summer or optimum temperature in relation to chemical composition in apple. Journal of Agricultural Research, Madison, 36: 367-89, 1928.

CHANDLER, W.H. Decidous orchards. London, Kimpton, 1957.

CHANDLER, W.H.; BROWN, D.S. Decidous orchard in California Winters. California Agriculture, Extesion Service, 1951. (Circ. 179).

CHILDERS, N.F. Modern fruit science. 2 ed. N. Jersey, Somerset Press, 1961. 912 p.

EREZ, A., LAVEE, S. The effect of climatic conditions on dormancy development of peach buds. I. Temperature. Journal American Society of Horticultural Science, St. Joseph (Michigan), 96: 711-4, 1971.

GARDNER, V.R. et al. The fundamentals of fruit production. N. York, McGraw-hill, 1939. 788p.

GRELLMANN, E.O. Implantação de pomar de macieiras. IPAGRO Informa. Instituto de Pesquisas Agronômicas. Porto Alegre, 1988. 3. pp. 21-27.

LEDESMA, N.P. Consequencias del frio invernal insuficiente em los arboles de follage caduca. Revista de la Facultat de Agronomia de la Plata, La Plata, 27: 181-96, 1950.

LOSEV, A.P., CHIRKOVI, Y. The relationship between apple fruit growth and meteorological conditions. Meteorologia, Gidrologiya (Rumania), 1: 96-102, 1973.

MAGNESS, J.R., TRUB, H.P. Climatic adaptation of fruit and nut crops. In: CLIMATE and Man, Yearbook. Washington, Dep. of Agriculture, 1941. p. 406-11.

MOTA, F.S. da Os invernos de Pelotas, RS, em relação às exigências das árvores frutíferas de folhas caducas. Pelotas, Instituto Agronômico do Sul, 1957. 39p. (Boletim Técnico, 180)

MOTA, F.S da; BEIRSDORF, M.I.C.; ACOSTA, M.J.C.; MOTTA, W.A.; WESTPHALEN, S.L. Zoneamento agroclimático do Rio Grande do Sul e Santa Catarina. Agroclima do Rio Grande do Sul e zoneamento para: Trigo, soja, milho, arroz, feijão, mandioca, sorgo, banana, abacaxi, batatinha, cebola e alho, videira européia, fumo, alface, pessegueiro, citrus e videira americana,. Pelotas, EMBRAPA, 1974, v. 2, 122 p. (Circular nº 50).

PETRI, J.L.; PASQUAL, M.; FORTES, G.R. de L. Quebra de dormência da macieira Malus domestica Borkh. Florianópolis, EMPASC, 1978. 28p. (Boletim Técnico. Série Fruteiras, 3).

PETRI, J.L.; PASQUAL, M. Quebra da dormência em macieira. Florianópolis, EMPASC, 1982, 54 p. (EMPASC. Boletim Técnico, 18)

PREZOTTO, O.P. Cultura da macieira. Revista do Clube 4/S. Porto Alegre, 31: 24-5, 1977.

REIS, B.G. Espectros fenológicos de algumas rosáceas em cultivo no Rio Grande do Sul. Porto Alegre, Ed. UFRGS, 1978. 84p.

SAMISH, R.M. et al. The phisiology of rest and its aplication to fruit growing. Bet Dagan (Israel) The Volcani Institute of Agricultural Research. 1967, 65p. (Report of research).

STEDILE, J.P., NADAL, P. de. Maçãs, situação e perspectivas. Porto Alegre, Secretaria da Agricultura, Unidade de Economia Agrícola, 1974. 49p.

THOMPSON, W.K. et al. Chilling requirements of the apple cultivar Stoke Red. Australian Journal Experimental Agricultural and Animal Husbandry, Melbourne. 14 (70): 702-4, 1974.

TUKEY, L.D. Effects of night temperatures on growth of McIntosch apple. Proceedings of American Society Horticultural Science, Virginia, 68: 32-43, 1974.

WEINBERGER, J.H. Chilling requirements of peach varieties. Proceedings of American Society of Horticultural Science, Virginia, 56: 122-8, 1950.

WEINBERGER, J.H. Prolonged dormancy in peaches in the southern in relation to winter temperatures. Proceedings American Society of Horticultural Science, Virginia, 67: 107-12, 1956.

WERNER, R.A. et al. Maçã no Brasil. Porto Alegre, 1978. FECOTRIGO (Trigo e Soja. Boletim Técnico, 32) p. 2-15.

WHITE, D.G. Promotion of red color of apples. Proceedings of American Society of Horticultural Science, Virginia, 61: 180-4. 1953.


Pesquisa em Andamento Online Nº 3Pesquisa em Andamento Online Nº 3 Publicações OnlinePublicações Online
Copyright © 1999, Embrapa Trigo